Ski Andorra Grandvalira

Grandvalira er en af sydens og Pyrenæerne absolutte perler, næsten 200 km pister er til din rådighed. I 2003 valgte de to konkurrerende skiområder at slå sig sammen og derved dannedes Grandvalira.

Faktisk er det 4 skibyer, der har slået sig sammen og derudover er der bygget nye lifter så yderligere to byer kan bruges som overnatningssted.

Grandvalira ligger i Andorra, op ad den franske grænse. Der er mulighed for at komme både fra den spanske/andorrianske side og den franske side.

Man kan vælge at køre dertil og bare bruge en fantastisk dag på ski, eller som sagt at bo i en af de 6 byer der har adgang til skiområdet. 

 1. Encamp, den største by der ligger længst nede og tæt ved Andorra indkøbscentrum (Andorra La Villa). Derfra går der en 6 km telekabine op i skiterrænet. Ofte ankommer man til Encamp by og der er ingen sne overhovedet, men så snart man er med liften på toppen er der masser af sne og kanon skiløb. Lidt en sjov fornemmelse. I de rigtig kolde vintrer, kan man stå på ski ned til byen.
 2. Canillo, den næste by på den snoede bjergvej hvor man kan køre op til alle 6 områder. En mindre by der ligger lidt væk men er vældig hyggelig. Også herfra skal man tage en lift for at komme op i skiområdet.
 3. El Tarter, som er den første af de fire skibyer, hvor det er muligt at stå på ski helt ned til hotellerne. Her er der også mindre pister til at øve sig på, inden turen går op i det mere udfordrende skiområde.
 4. Soldeu, den gamle hovedby for skiområdet Soldeu-El Tarter inden sammenlægningen i 2003. Endnu et dejligt sted med masser af gode hoteller og rig mulighed for suverænt skiløb.
 5. Grau- Roig, den første af de to højtliggende byer som udgør det gamle skiområde Casa-Grau Roig. Her bor man stort set på pisten, og der er mulighed for både natteliv og indkøb. Et dejligt område - også for familier.
 6. Pas de la Casa, den sidste by på bjergvejen og højst placerede af de 6 byer. Her er der også flere muligheder for at bo på pisten". Byen byder på mange hoteller af høj standard, som tilbyder alt fra spa til skønne kulinariske oplevelser.

Flere af områderne holder åbent 365 dage om året, da der om sommeren er masser af hiking, mountainbiking, trecking og diverse mere udfordrende sportsgrene. Rent ud sagt er det et paradis for alle skiløbere og er bestemt et par dages skiløb værd uden at man behøver bruge de samme pister.

Lidt fakts om Grandvalira:

 • Området ligger fra 1710 m til 2640 m over havet
 • 193 km piste fordelt på 110 pister. (18 grønne, 38 blå, 32 røde og 22 sorte) noget for enhver skiløber.
 • 1100 snekanoner der hjælper naturen,så der altid er rigeligt med sne og hvide pister.
 • 67 lifter med en kapacitet på 100.000 skiløbere i timen (1 storkabine, 3 småkabiner, 30 stollifter,18 træklifter, 8 snore lifter og 7 skibånd)
 • 450 skilærere fordelt på 7 centre
 • 40 restauranter, 4 børnehaver, 5 lægehuse, 14 parkings centre (både udendørs og overdækkede)

Olsen Tours hjælper med at arrangere både endags ture fra Barcelona eller en uges ophold i Andorra. Der kan nemt lejes alle former for udstyr, både ski, snowboard, til skitøj og briller etc. Så ingen undskyldning for ikke at komme på ski. Man kan faktisk nemt lave en forlænget weekend, hvor man både kan nå at se Barcelona by, måske endda en FC Barcelona hjemmekamp og nå et par dage på ski i dette fantastiske ski område. Sig til og vi hjælper med at sætte din tur sammen.
Olsen Tours har dog ingen guider i selve Grandvalira, men kan nås pr telefon døgnet rundt.

Klik her for at læse mere om Grandvalira (på engelsk) og for at se sneinformation